Ser ikke skogen for bare trær...
Å bevege seg igjennom sin egen utvikling er en evig prosess. En oppdagelse man gjerne gjør seg etter x antall forsøk på å kvitte seg med grumset som stadig følger oss. Så "enkelt" det kunne vært om vi hadde lyttet til rådene om å "endre måten vi lever på", om "hva skjer ofte når man kommer tilbake til hverdagen", om "disse fallgruvene vil du støte på", eller "det handler om å ...". Dette er tanker som gjerne kommer når hverdagen tar oss tilbake til det punktet vi forlot før vi startet på prosessen som skulle gjøre oss så mye sunnere, flinkere, sterkere, mer konsentrert, gladere, mer omsorgsfull, mindre sint, mer lykkelig, rikere, vakrere, klokere, ... Men ville det gjort alt enklere? Hadde vi vært kommet lenger enn vi er i dag? Kunne vi tatt en snarvei? Jeg tror ikke det. Jeg tror at det er i omveiene vi opplever, lærer, finner nye sammenhenger og blir i stand til å ta en litt annen vei på neste runde.


Utvikling kan sees på som en kontinuerlig prosess. I noen perioder befinner vi oss i ytterkanten og i andre befinner vi oss nærmere kjernen. Det er dette som er livet, når vi beveger oss inn og ut av utallige prosesser. En prosess består som regel av flere trinn, og når oppmerksomheten trenes til å holde fokus også på "her og nå", vil vi bli i bedre stand til gjøre de justeringene som vi trenger for å holde kursen eller sette ny. Det betyr ikke at man skal slutte med å gå omveier. Tvert i mot betyr det at du skal være bevisst over at du tar en omvei, for kanskje er det noe underveis du trenger for å kunne løse senere utfordringer.


Du har sikkert opplevd følelsen av å gå i ring, ute av stand til å se hvor du skal sette kursen. Det kan være ganske frustrerende å oppleve at man plutselig befinner seg på samme plass som da man startet. Men, det som ofte er greia, er at vi underveis har fått med oss nye redskaper slik at vi kan gjøre nye oppdagelser og lære nye ting. Kanskje er det et viktig redskap som du trenger for å håndtere en utfordring du har holdt på avstand en stund, eller som du til stadighet kommer tilbake til? Det er som å ikke se skogen for alle trærne som står i veien. Løsningen kan jo finnes blant de trærne du stadig passerer uten å legge merke til.


Eller, er det de blendende strålene fra lysningen i skogen som stjeler vår oppmerksomhet? De som får oss til å skinne de få sekundene vi beveger oss over mot den andre siden.


Jeg ønsker deg alt godt!

Klem Ellen Sol

10 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle