Det tar bare tre sekunder


Du har kanskje opplev å komme hjem fra en god dag på jobb med masse energi som du har planlagt å bruke til blant annet et prosjekt i huset som betyr mye for deg. Ide du åpner døra og trer inn, møter du et hus i kaos med klær og skotøy over hele entreen, og et kjøkken som ser ut som om en mareritt-versjon av “Vi baker”. Det var allerede i entreen at energien smatt ut døra, før du rakk å stenge den. Kroppen føles direkte maktesløs, og kroppsholdningen og mimikken sender tydelige signaler til omverdenen at dette ikke er greit. Hvor ble den av, energien? Kan den bare forsvinne på noen sekunder?


Et senario som mange av oss opplever mer eller mindre regelmessig. Nå snakker jeg ikke om de som lever med utmattelses-symptomer i forbindelse med sykdom el, for dette handler om den “normale” opplevelsen av eget energinivå. For det er nettopp det dette er. En opplevelse. “Jeg opplever at min energi dreneres ut på 3 sekunder.” På samme måte kan vår opplevelse endre seg på like kort tid når bestisen kommer innom for å be deg med på kafé midt i uka.


Et annet eksempel som det også er sannsynlig at du har opplev, er når din energi bare “poff” blir borte selv om du er helt alene og ingen har rotet eller påvirket deg fysisk på noen måter. Du kommer i kontakt med noe i deg selv som bare drenerer ut alt, og for noen er denne prosessen så kraftfull at man fysisk kjenner at kroppen blir helt kraftløs.


Hva er det egentlig som skjer? Jo, dette handler både om energi, tanker og ren kjemi. Hvor du er i din utvikling spiller også en stor rolle, og da tenker jeg på grad av bevissthet i forhold til hvordan du lar deg påvirke av det som er rundt deg.


Vi går tilbake til eksemplet i starten. Du kommer hjem etter en fryktelig dag på jobben, og er skikkelig nedstemt når du nå står foran inngangsdøren hjemme. Kanskje vet du at du nå skal tre inn i den delen av din verden som består av en entré hvor gulvet er borte under sko og klær, og kjøkkenet egentlig trenger en rundvask etter noe som minner om en hurtigmikser i fart uten lokk. Du står med lukkede øyne, trekker pusten sakte inn i tre sekunder, holder pusten i tre sekunder og slipper pusten helt ut. Ett-tusen - To-tusen - Tre-tusen… Du ser for deg at ny oksygen fyller hele deg og at utpusten din tar med seg det som ikke lengre tjener deg. Ett-tusen - To-tusen - Tre-tusen… Du åpner døren, trer inn og holder fast ved roen som fylte sinnet når nedstemtheten ble ført ut med pustens kraft. Kanskje setter du en intensjon om å holde denne tilstanden resten av dagen.


Det tar bare tre sekunder!

21 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle